velocipedryttaren.blogg.se

Om vad som händer i Velocipedryttarens liv.

Nu blev det långa promenader.

Publicerad 2015-11-29 12:18:43 i Allmänt,

Trots en seg turfomgång så lyckades jag klara av mitt mål att nå 100000poäng med en och en halv vecka kvar :-) Känner mig rätt nöjd med det och plockar lite bonus poäng under resten av omgången. Det är ofta som en turfrunda inte blir som man tänkt sig, i torsdags tänkte jag bara ta en kort promenad på fem zoner men så såg jag att Peek ägde alla zonerna i kvarteret. Lika bra att ta alla då tänkte jag och började gå, men det var skönt att gå och få tid att sortera tankar under tiden så jag tyckte att en liten längre runda skulle inte skada. Skiljebo, Talltorp och hemåt via Badelundaåsen och Anundshög blev en härlig runda, inte helt ensam i natten då en go vän höll ett öga på mig. Med bara en liten ficklampa med mig var jag glad för att det var en ljus natt, molnen var så ljusa att lampan fick ligga i fickan. Min tänkta 20 minuters promenad tog visst tre timmar :-)
Lördagen var bokad för att reka ett kommande turfevent, jag har sedan länge lovat att hjälpa till med att bygga zonerna och nu börjar det närma sig. Rakel är den som håller i eventet och vi skulle ut och gå för att se området som eventet ska vara i, hon är lika grundlig som vanligt och hade varit där för några dagar seden så jag fick en guidad tur runt i skogen. När vi bestämde tiden sa smhi mulet och 6grader varmt, nu var det regn. 5grader och blåste 12s/m :-( Men men, det finns regnkläder så vi bet ihop och gav oss ut och hamnade först mitt i en cykeltävling, det visade sig snart att den inte skulle störa vår promenad något. Vädret växlade och regnet kom och gick men var mest lite duggregn. Det var en bra skog för event med stor variation på terrängen. Hit kommer jag fler gånger bara för att få se och uppleva området på andra årstider också.
Avslutningen på dagen blev inte vad jag hade förväntat mig, Rakel skulle hämta upp sonen och sen skulle vi fika innan jag rullade hemåt. En busig sexåring såg till att sysselsätta oss med spel, lego, käringkånk och plankan, om träningsvärken kom av det eller allt skrattande vet jag inte men magmusklerna är sig inte lika idag. På vägen hem så blev det ett par stopp för några unika zoner för att snygga till siffrorna, 3200unika zoner nu.

Turf på halv fart

Publicerad 2015-11-22 20:16:00 i Turf,

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig, denna omgången går turf på halv fart för mig. Min gamla whiplashskada har bråkat, värken i nacke och axlar sätter stopp för cykling ibland. Det får bli lite mer gå turf och några turf fria dagar också. Lika bra att gnälla lite till, både gallsten och njursten har jag känt av dom sista veckorna.

 

Att lägga en dag på att vandra i naturreservat och slottspark med vänner ger inte många turfpoäng men riktigt trevligt ändå, blev ett zonförslag iallafall. Det finns så många fantastiska naturområden att se och njuta av, denna gången blev det ett klapperstensfält, fin skog och varggrop.

Stor Sundby slott är ett sagoslott med tinnar och torn, hit kommer färden att gå fler gånger och då hoppas jag att få se mufflon i vilthänget. Med trevligt sällskap kan man stå ut med lite ont av gallan, en busig 6åring såg till att hålla alla sinnen igång under dagen så mitt gnäll ute blev.

 


Rakel tittade förbi innan hon skulle till nattjobb, lite thaimat och turfsnack innan vi gick mot hennes jobb. Jag gick vidare själv, tänkte bara ta några zoner för att få en snyggare turfkarta på warded. Ser en annan turfare i appen som verkar ha stannat på en gräsplan, leker säkert med hunden tänkte jag och gick vidare med mobilen i fickan. När jag kommer fram till gräsplanen är det ingen som leker med någon hund utan två hundar står uppbundna och turfaren pratar med en farbror som sitter i gräset, en annan man pratar i mobilen och jag förstår att dom hittat farbrorn liggandes på marken och nu har fått tag på frun. Dom verkar ha allt under kontroll och jag har ingen lust att stanna som publik så jag gå vidare, några zoner senare har jag vänt upp mot sjukhuset igen och passeras av ambulansen som lugnt rullar mot akuten. Hoppas det gick bra för farbrorn. För mig blev det en promenad på 10km i skönt väder, stjärnklart och några minus.
Rakel är lite rolig, halv åtta på morgonen när nattpasset är slut undra hon om vi ska ta en promenad. Varför inte? Det blev ett varv runt Rocklundaskogen (12km) för att hon skulle ta unika zoner, jag fick några zoner också men lät henne ta alla sina unika. Ser lite skoj ut i skogen med stora snöhögar där snölansarna till skidspåret står och sprutar ut snö.


TurfZånen som jag flyttade till Fyrbråken och sen försvann, dök upp i Linköping. Sunsmumriken hade hittat han hängandes i en zon. Hur har han tagit sig från Västerås till Linköping? Ingen har skrivit att dom hittat honom eller att dom hängt upp han i en ny zon, han var borta nästa två veckor innan han dök upp. Snusmumriken har tagit med han på utflykt bland Linköpings zoner, hoppas TurfZånen får se mycket skoj och fint. Följ honom på instagram #Turfzånen, säkert roligare att resa runt med henne än att hänga i en zon och vänta på att någon turfare ska flytta honom till en ny zon.

 

 

 

Unika jakten

Publicerad 2015-11-10 08:12:48 i Allmänt,

Under min unika jakt lovade jag Rakel en överraskning.
Rakel var lite besviken på att hon hade en zon kvar i Kungsör som låg på fel sida av bron som hon visste var avstängd, att hon inte hade koll på när bron skulle stängas av hade jag full koll på ;-)
Turf relaterat och gummibåten som jag använt tidigare blev hennes ledtrådar, högt tänkande letade hon efter vattenzoner som hon inte tagit tidigare men det fanns ju inga i närheten så jag sa att det är inte en gul zon heller. Det hjälpte inte så mycket men med lite fler ledtrådar kom hon fram till att jag är "fullständigt knäpp" och att hon ska ta den sista zonen i Kungsör. Men hon känner till platsen och det är rätt höga bryggor och hur skulle hon komma ner i båten?
"Det är lugnt, jag har handduk med mig"
"Näääää!!! Jag ska inte bada!!!"
"Tänkte mer om du hamnar i ån när du ska ner och upp ur båten"
"Hur långt är det över? Har du mätt?" (Vårt säkerhets rep är 80m långt)
"79m" Om blickar kunde döda hade jag inte skrivit detta nu ;-)
"Du skojar?"
"Nä" Jag har nog aldrig låtit mer säker i hela mitt liv :D
Sen fick jag höra allt om hur svårt det är att kliva i båten från en brygga och hur svår den är att ro med sina två olika åror, hur kallt vattnet är och en hel del andra skäl till varför hon inte vill ro över.
"Men jag får väl göra det ändå" kom det från en inte helt nöjd Rakel.
Just då svänger jag ut mot bron som ska vara avstängd och uppfälld men den är nere och trafik över den.
"Men...men.. är den bara avstängd ibland?"
"Det är imorgon dom stänger av den." Hörde ni något konstigt i luften i söndags eftermiddag var det mitt skratt och när Rakel väl fick tag på hakan hon tappade skrattade hon lika ljudligt.
Sen följde en stund där svordomar och skratt avlöste varande från Rakel, att jag inte fick en blåtira när vi klev ur bilen är bara för att hon är riktigt snäll även när man luras lite med henne.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela