velocipedryttaren.blogg.se

Om vad som händer i Velocipedryttarens liv.

Turfare i blåsväder

Publicerad 2016-05-10 22:24:00 i Allmänt,

Vilken kväll !! Cyklade hemåt efter jobbet i den sköna kvällen, letar mig ner mot Lögarängen och "Pippikullen".
Så helt underbart vackert, massor med folk som njuter av kvällen och kappsegling på fjärden, kan det vara så här underbart en maj kväll? Jo, det kan faktiskt det, jag står kvar en stund och bara njuter av utsikten. Jag cyklar vidare och ser några lite mörka moln i nordöst och när jag kommer ner vid Kokpunkten drar en kall vind fram och luften fylls med sand, det blir som en ridå med sand som skymmer staden för mig.
Vilken tur att jag hade en vindjacka med mig ikväll för vinden gav sig inte och det blev lite kyligt men jag cyklade vidare mot Östermälarstarna, jag stannade vid Svenska Björn och tittade ut över fjärden, segelbåtarna hade revat segel och dom hade nog ett styvt jobb där ute. När jag kommer fram vid Framnäs kämpar ungdomarna i Jollekappseglarna med att försöka lägga till med sina jollar och några har fått hjälp av följe båten in till bryggan, snabbt vänder följebåten ut igen för att hjälpa den andra följebåten som är kvar ute med en jolle som kantrat. Känner mig trygg mad att dom har koll på läget, jag har ju en gång i tiden själv varit jolleseglar.
Efter Fågelviken stannar jag i "AdamNuke" och där sitter två mindre killar i en kanadensare och guppar i mälaren så jag frågar hur det gått för dom i vinden, jodå det hade gått bra men dom var tvungna att stanna där för ledarna hade gett sig av efter en annan kanot som kom ur kurs. Ett par förståndiga scouter bedömde jag och cyklade vidare ner till Björnöbron där jag stod och spanade efter kanoterna, jodå dom kom längs vassen en bit norrut så det kändes bra. Även jollen som kantrat kunde jag nu se segla in mot bryggorna med en följebåt tätt intill. När jag senare kommer upp till HammreYard kommer killar med kanoten på sina lilla vagn, det hade gått bra förstod jag :-) Turf on!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela